Jak efektivní je váš management?

Manažerské řízení je pro mnoho firem stále velkou příležitostí, kde se zlepšovat. Bohužel tuto příležitost nechává většina z nich ležet ladem, protože kvůli neustálému „hašení“ problémů nezbývá čas na nic jiného.To se samozřejmě promítá do efektivního fungování celé firmy. Pole výzkumu tvoří jenom ztrátové časy zaměstnanců 20 – 30 % z pracovní doby. Neefektivní management […]

Více

Jak porážet konkurenci inovativními byznys modely

Velké množství firem těží v současné době z nebývalého ekonomického růstu. Zatímco zakázek je nadbytek a nezaměstnanost klesla na minimum, největším problémem je získat kvalifikované pracovníky. Firmy ale nedokáží nic jiného, než se „postaru“ předhánět v tom, kdo dá lepší nebo více benefitů. Naopak v období ekonomické krize či recese klesá poptávka, na kterou firmy nejčastěji […]

Více

Co mají společného byznys model a divadlo?

Podnikání samo o sobě je věcí poměrně složitou. Pokud ho zjednodušíme na tzv.   byznys model, ani tak není úplně snadné si pod tím něco konkrétního představit. Skvělým přirovnáním může v tomto případě být právě divadlo. Stejně jako byznys model jej tvoří velmi podobné elementy.Zákazníci – hledištěVýrobek nebo služba – jevištěKomunikace se zákazníky –

Více

Jak velké máte ztrátové časy a jak je odstranit?

Ztrátové časy nejsou ničím novým, co by neznali zaměstnavatelé nebo jejich zaměstnanci. V době, kdy se všichni musí zlepšovat, ale jejich význam značně stoupá.Že ztrátové časy nejsou zrovna malé, potvrzuje i výzkum, podle něhož každý den každý pracovník ztratí 28 % ze své pracovní doby.Podle mých zkušeností to v autoprůmyslu je kolem 20 %, v kusové výrobě […]

Více

Připravujeme Model firemního řízení

Manažeři a majitelé firem dobře vědí, že bez neustálého zlepšování nemohou vůči své konkurenci obstát. A tak se zaměřují na to, jak dělat věci správně. Těch věcí je ale tolik, že pracovníkům zabírají třetinu až polovinu pracovní doby. To se samozřejmě promítá do nižší produktivity, problémů s plněním termínů dodávek, velkou rozpracovaností atd. Pracovníci neustále hasí […]

Více

Procesní inovace

  Zlepšujete firemní procesy? Jakých zlepšení dosahujete? Majitelé a manažeři vědí, že se jejich firmy musí neustále zlepšovat ať již kvůli konkurenci, nebo prostě jen proto, aby přežili. Pod zlepšováním si  nejčastěji představují slova jako Kaizen, štíhlá výroba, kanban, Six Sigma apod.  Jednou z cest je provedení změn firemních procesů. Mnoho firem má své procesy formálně popsané kvůli požadavkům […]

Více

Tři nemoci, kterými trpí každá firma

Přirovnejme podnikání k závodu. Pozvánku na něj dostávají obvykle jen ti, co se kvalifikovali. A stejně tak v podnikání mohou uspět pouze ti, kteří se neustále zlepšují.  Zlepšovat je možné prakticky cokoliv, od fungování systému, efektivitu procesů, až po vedení lidí. Manažeři si význam zlepšování buď vůbec nepřipouští, nebo neví jak na to, příp. to nedělají […]

Více

Plánování a řízení výroby pro 21. století

Je až s podivem, kolik výrobních firem stále ještě nedokáže vytvořit reálný a tudíž splnitelný výrobní plán, a to ani s pomocí těch nejlepších informačních systémů.Co je tak těžkého na tom uspořádat zakázky tak, abychom neměli o 50, 100 a více procent přetížené kapacity, nečekali na chybějící materiál a dokázali plnit termíny dodání?Přitom v 21. […]

Více

Jak zvyšovat produktivitu v „přímém přenosu“

Většina firem zaměřuje své úsilí především na výkon a plnění termínů, protože musí pokrývat náklady a vyhovět zákazníkům.  Pro majitele je současně důležité, aby jim firma fungovala efektivně a oni nepřišli o vložené peníze. Pomoci jim s tím může produktivita. A právě zde mají firmy značné rezervy, ať již je důvodem cokoliv: nízká přidaná hodnota, chybějící pracovníci, […]

Více
1

Ahoj všichni!

Po roce a půl vývoje a testování se našemu týmu podařilo převést vizi Ziskového Podniku do konkrétní podoby. V současné době je již plně funkční beta verze, kterou testují naši partneři a kterou v nejbližších dnech uvolníme i všem ostatním. Co je Ziskový Podnik? Především je to sdílený, zabezpečený prostor, tvořený dvěma spolupracujícími částmi. Na pozadí je […]

Více
>